De verkoopmodule bevat de volgende mogelijkheden:

Verkoopfacturen
Verkooporderbeheer
Verkoopregelprijzen en korting
Campagneprijzen
Kortingen verkoopfacturen
Alternatieve verzendadressen
Beheer verkoopretourorders

Hierboven staat het menu van de verkoopmodule van Microsoft Dynamcs 365 | Business Central, met daarbij alle menukeuzes die hierbij horen.

Als je een webshop hebt dan melden afhankelijk van hoe je de webshop hebt ingericht de klanten zich  meestal op je website aan, zij bestellen je producten en rekenen af. Bij diverse webshop systemen kun je vervolgens een orderbevestiging sturen en een digitale factuur. Veelal is het voor het webshopsysteem daarmee klaar. Als je je webshop koppelt aan Microsoft Dynamcs 365 | Business Central dan wordt automatisch de klant aangemaakt en de verkooporder opgenomen in je administratie. Zoals hierboven te zien is heeft klant “Van Terp Kantoorinrichting” momenteel 4 lopende verkooporders in het systeem staan, maar ook 6 verzendingen en 3 geboekte facturen.

Hieronder bekijken we een van de geboekte facturen van deze klant, zoals je ziet is de btw al automatisch berekent. Je kunt de uit de webshop overgehaalde orders nadat ze ingepakt eerst als een verzending wegboeken, dit is dan  weer zichtbaar in de webshop. Ook zijn track en trace informatie aan de verzending te koppelen zodat en klant zijn pakket kan volgen. De geboekte factuur kan direct als betaald afgeletterd worden indien gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld Ideal. Het is ook mogelijk om de bankafschriften in te lezen en vandaar uit de betalingen met de facturen tegen elkaar af strepen.

Omdat de geboekte factuur in de boekhouding is opgenomen, kan deze ook heel simpel als een creditnota gekopieerd worden. Bij het boeken van de creditnota worden alle transacties weer tegengeboekt waardoor de administratie en de voorraad weer up-to-date is.

Verkoopfactuur
Klantenpost

Een geboekte factuur resulteert niet alleen in een klantenpost, zoals hier te zien is, maar boekt ook geheel automatisch uw volledige administratie bij.

En….

Als u gebruikt maakt van onze connectoren dan wordt de geboekte factuur zichtbaar in de webshop en ook de voorraad van de shopartikelen is weer up-to-date

Zo resulteert de boeking van de factuur in een aantal grootboekposten, en ook de btw-posten voor je btw-aangifte, maar ook de afboeking van je voorraad.

 

Navigeren geboekte factuur
btw aangifte

Hier ziet u een voorbeeld van hoe de btw-aangifte eruit ziet, zoals u ziet kunt u per rubriek de cijfers overnemen en invullen op de website van de belastingdienst.

Het is ook mogelijk om uw btw-aangifte automatisch naar de belastingdienst te versturen maar dit is meer iets voor grotere bedijven.